Mesinikud loodavad keelatud taimekaitsevahendi kasutaja karistamist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud mesilased.
Surnud mesilased. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Nii mesinikud kui ka põllumehed loodavad, et Lääne-Virumaal keelatud taimekaitsevahendi kasutamise tõttu mesilaste hukkumisi põhjustanud põlluomanik saab karistatud, edastas ERRi uudisteportaal.

Taimekaitsevahendite väärkasutajaid on üksikuid, kuid nende tõttu on Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liikme Vahur Tõnissoo sõnul põllumeeste usaldusväärsus kahtluse alla seatud, kuigi tegelikkuses peavad enamik nõuetest kinni.

Mesilasi tapnud keelatud taimekaitsevahendi kasutaja on teada, kuid käimasoleva menetluse tõttu teda ei avalikustata.

Eesti kutseliste mesinike ühingu juhatuse liige Tago Holsting ütles, et viimastel aastatel on mesilasi taoliselt hukkunud mitmel korral. Tema sõnul on mesinikel aga hea meel, et tänavu riigiasutused nende põhjustega tõsisemalt tegelema on hakanud.

Mesinikud loodavad, et süüdlane saab väärilise karistuse. Praegu peab kahju kannatanud mesinik minema valuraha nõudma kohtusse, kuid seni pole ükski mesinik seda teed ette võtnud, samuti pole üheltki kahjutekitajalt PRIA toetusi ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles