Ajateenija alla ajanud juhi tabamine tõi vanglatöötajale tunnustuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida prefektuuri juht Tarvo Kruup tänas Almar Pikkoja prefektuuri heateo tiitliga.
Ida prefektuuri juht Tarvo Kruup tänas Almar Pikkoja prefektuuri heateo tiitliga. Foto: Ida prefektuuri Facebooki konto

Ida prefektuur tänas neljapäeval «Hea Ida Tegu» tiitliga Viru vangla ametnikku Almar Pikkoja, kes eelmise reede õhtupoolikul Jõhvis Pargi tänaval ajateenija alla ajanud ja sündmuskohalt põgeneda üritanud autojuhi kinni pidas ja sellega võimaliku veelgi hullema liiklusõnnetuse ära hoidis.

21. juuli õhtul kella 19.20 ajal sõitis Viru vangla avavanglaosakonna valvur Almar Pikkoja tööle, kui talle jäi Jõhvi viadukti juures silma ebakindla sõidustiiliga auto. Mees võttis ühendust häirekeskusega. Enne Viru Jalaväepataljoni sõitis auto selja tagant otsa tee ääres kõndivale ajateenijale ja autojuht üritas seejärel sündmuskohalt põgeneda.

Pikkoja takistas oma sõidukiga sündmuskohalt põgeneda soovivat autot ning pidas autojuhi politsei saabumiseni kinni.

Politsei tegeleb sündmuse täpsemate asjaolude välja selgitamisega. 

Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik märkis, et just turvaline elukeskkond on see, millest enim puudust tuntakse.

«Me võime kirjutada erinevaid arvamuslugusid ja koostada statistilisi ülevaateid ja uskuda, et need lähevad lugejatele korda ning panevad neid mõtlema. Samas arvan, et just näited reaalsest elust on need, mis mõjuvad,» rõhutas Kuusik.

Tema sõnul ei saa turvalisus olla ainult abstraktne mõiste kuskil mõistete nimistus, vaid ikkagi teatud tegevus, mida igaüks meist teeb.

«Tänu Almarile saame sel korral rääkida õnneliku lõpuga õnnetusest, sest ta teab, et ei tohi sallida sallimatut ja otsustas sekkuda seal, kus mõni teine oleks võib-olla silma kinni pigistanud. Aitäh, Almar! Sa oled meile kõigile suureks eeskujuks ning ning just selline käitumine aitab kaasa parema liikluskultuuri tekkimisele,» lisas Kuusik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles