OECD: eestlaste päevas napib nii head kui halba

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

OECD raporti «Society at a Glance – OECD Social Indicators» kohaselt ei koge eestlased päeva jooksul eriti positiivseid ega ka negatiivseid emotsioone.

OECD mõõdetud «positive experience index» kohaselt pidi küsitletu teada andma, kas ta tundis ennast küsitlusele eelneval päeval hästi, kas teda koheldi terve päeva austusega, kas ta naeris ja naeratas palju, õppis või tegi midagi huvitavat või nautis mingit toredat.

OECD vahendatud uuringu kohaselt oli vaid 60-l protsendil eestlastest positiivseid kogemusi, mis on pingereas tagant teine tulemus (viimane oli 56,5 protsendiga Türgi) ja selgelt alla OECD keskmise (71,5 protsenti).

Kõige enam oli positiivseid kogemusi islandlastel (83,3 protsenti), kanadalastel  (79,8 protsenti), mehhiklastel  (78 protsenti) ja uus-meremaalastel  (77,8 protsenti).

Negatiivseid kogemusi oli aga 20,3-l protsendil eestlastest, mis on samuti alla OECD keskmise, milleks on 22,9 protsenti.

Negatiivseteks kogemusteks peeti seda, kui küsitletu tundis füüsilist valu, muret, kurbust, stressi või depressiooni.

Kõige enam oli negatiivseid kogemusi Iisraeli elanikel (31,1 protsent), kellele järgnesid Hispaania, Soome, Portugal, Türgi ja USA (kõik üle 28 protsendi). Kõige vähem on negatiivseid kogemusi jaganud aga taanlased (15,1 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles