USA asepresidendi abikaasa Karen Pence kohtub Eesti kunstiterapeutidega

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence saabuvad Kongressi piknikule Valge Maja lõunamurul.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence saabuvad Kongressi piknikule Valge Maja lõunamurul. Foto: Olivier Douliery/RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Eestisse koos Ameerika Ühendriikide asepresidendi Mike Pence´iga saabuv Karen Pence kohtub esmaspäeval Eesti kunstiterapeutidega ja vaatleb Põhja-Eesti regionaalhaigla psühhiaatriakliinikus teraapiaseansi läbiviimist.

Karen Pence’i erilist tähelepanu on pälvinud kunstiteraapia roll vaimse tervise edendamisel. Ameerika Ühendriikide teine leedi on kunstiteraapiate eriala esile tõstnud nii Ameerikas kui ka mujal maailmas erinevate visiitide käigus ja on töötanud kunstniku ja õpetajana, teatas Tallinna Ülikool.

Kohtumisel jagavad kunstiterapeudid oma kogemusi erinevate sihtrühmadega töötamisel, muu hulgas psühhoosiga täiskasvanud patsientidega, traumakogemusega lastega, suitsidaalse käitumisega inimestega, kroonilise valu ja fibromüalgia patsientidega jt.

«Kunstiterapeudid tegelevad Eestis peamiselt psühhoteraapilise raviga ja rehabilitatsiooniga, mitmed töötavad ka haridusasutustes. Eriala saab õppida Tallinna Ülikoolis,» rääkis ümarlaua juht Eha Rüütel.

Eesti Loovteraapiate Ühingu esinaine Katrin Tibar ütles, et kümne aasta jooksul on koolitanud ligi 70 terapeuti, kes on spetsialistid haiglates, rehabilitatsioonikeskustes, erapraksistes jm.

Kunstiteraapiast on kasu erinevate traumade, depressiooni, ärevuse, autismi ja käitumishäirete ravis, samuti kasutatakse kunstiteraapiat ajukahjustustest taastumiseks, dementsuse ravis jms. «Mõnel puhul ongi kunst patsiendi jaoks ainuke võimalik kommunikatsiooni viis,» lisas ta.

Eesti kunstiterapeutide tööd tutvustavad Karen Pence'ile Tallinna Ülikooli kunstiteraapiate õppesuuna juht professor Eha Rüütel, psühhiaatriakliiniku juhataja Kaire Aadamsoo, psühhiaatriakliiniku kunstiterapeut Katrin Heinloo, Eesti Loovteraapiate Ühingu esinaine Katrin Tibar, Tallinna Ülikooli psühholoogia ja käitumisteaduste suuna juht professor Aleksander Pulver, Nõmme tervisekliiniku, Adeli, Tallinna Laste Vaimse Tervise Keskuse kunstiterapeudid jt, teatas Tallinna Ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles