Raimond Kaljulaid: Savisaare nimekiri Keskerakonda peataolekut ei too (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid kirjutab enda blogis, et kuigi Edgar Savisaar kandideerib kohalike omavalitsuste valimisel Tallinnas enda nimekirjaga, ei kaasne sellega Keskerakonnas peataolekut.

«Mingit peataolekut Keskerakonnas, millest kirjutab riigikogu liige Peeter Ernits seoses Edgar Savisaare valimisliidu loomisega, kindlasti ei ole,» viitab Kaljulaid Päevalehe portaalis avaldatud Ernitsa artiklile.

«Kahtlematult on iga Eesti kodaniku põhiseadusest tulenev õigus valimistel kandideerida ning ise valida, millise erakonna või valimisliidu nimekirjas seda teha. On olnud pikalt teada, et Edgar Savisaar väga tõsiselt kaalub eraldiseisva valimisnimekirja moodustamist ning muidugi oleme sellise võimalusega arvestanud,» kirjutab Kaljulaid. «Keskerakonnal on viimase 10 aasta kõige tugevam kampaaniameeskond, meil on tugev nimekiri ja hästi läbimõeldud programm nii üle Eesti kui pealinnas. Me läheme neid valimisi võitma.»

Samas möönab Kaljulaid, et kui Savisaar siiski otsustab valimistel kandideerida ning teeb seda Keskerakonnaga konkureeriva valimisliidu nimekirjas, siis viib see paratamatult Keskerakonnalt osa hääli ära. Ühtlasi on Kaljulaiu hinnangul loomulik, et erakondade toetajaskonnas toimuvad aja jooksul muutused.

«Savisaare nimekiri, kui see tuleb, annab ka vene valijatele ning kodakondsuseta inimestele üle pikkade aastate suurema valikuvabaduse. Ka selles ei ole midagi halba,» märgib Kaljulaid. «Kui seetõttu peaks Keskerakond kaotama enamuse Tallinna linnavolikogus, siis tähendab see Tallinnas võimuliidu moodustamist. Isiklikult leian, et Keskerakond peaks Tallinnas koalitsiooni moodustama igal juhul, ka siis kui võidaks jälle absoluutse enamuse.»

Kaljulaid on enda sõnul olnud kaua seisukohal, et Savisaare tervis ning ka õiguslik olukord ei võimalda tal tegelikult poliitikas osaleda ja selles osas pole ka midagi muutunud.

«Inimesed, kes annavad talle vastupidist nõu, ei ole sugugi tema sõbrad,» lõpetab Kaljulaid enda blogipostituse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles