Hukkunud kaitseväelaste laste toetuseks koguti ligi 22 000 eurot

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolin Illenzeeri Fond kogus heategevuslikul õhtusöögil teenistuses hukkunud kaitseväelaste laste toetuseks 21 900 eurot.
Carolin Illenzeeri Fond kogus heategevuslikul õhtusöögil teenistuses hukkunud kaitseväelaste laste toetuseks 21 900 eurot. Foto: www.eata.ee

Carolin Illenzeeri Fond kogus eilsel heategevuslikul õhtusöögil teenistuses hukkunud või raskelt vigastada saanud kaitseväelaste laste toetuseks 21 900 eurot ehk üle 340 000 krooni.

Fondi põhikirja kohaselt lähevad annetused koolituskulude või huvitegevuse rahastamiseks.

«Teadmine, et ühiskond hoolib surnute ning raskelt haavatute peredest, et neid ei jäeta üksi, annab Eesti kaitsmise kutse valinutele kindluse,» ütles Carolin Illenzeeri Fondi juht Victoria Punga. Tema hinnangul annab see kaitseväelastele julguse minna välismissioonile.

Heategevusliku õhtusöögi patroon Toomas Hendrik Ilves rõhutas, et vaatamata võimalikele sisepoliitilistele aruteludele välismissioonide üle peab Eesti kaitseväelastele kuuluma kogu Eesti toetus.

Heategevuslikule fondile nime andnud Carolin Illenzeer on 2004. aastal toimunud välisoperatsioonil «Iraagi vabadus» langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütar. Isa nägi oma tütart Carolini vaid ühe korra, kuid ta käis 2004. aasta suvel pärast tütre sündi kodus puhkusel.

Eesti teenistuses on täna 6000 kaitseväelast, välisoperatsioonidel on alates 1995. aastast osalenud üle 2000 sõduri, allohvitseri ja ohvitseri.

Välisoperatsioonidel on tänaseks surma saanud viis isa, nende ja teenistuses raskelt vigastada saanud kaitseväelaste peredes kasvab kokku 31 last.

Annetusi Carolin Illenzeeri Fondile saab teha fondi arvelduskontole 17002982685 (Nordea pank).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles