Meeldetuletus: kulu põletamine on keelatud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng
Kulupõleng Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on aastaringselt keelatud ja lõket tehes tuleb kinni pidada ohutusnõuetest.

Viimase paari nädalaga on päästjad saanud juba üle paarikümne väljakutse maastikupõlengutele. Möödunud aastal oli Eestis kokku üle 1700 metsa- ja maastikutulekahju, milles hävis muu hulgas ka kaks hoonet.

Kulupõletajaid on keskkonnainspektsioonil õigus karistada kuni 800 euro suuruse trahviga.

Lõket võib teha vaid tuulevaikse ilmaga ning lõkkease ja selle ümbrus peavad olema puhastatud kergesti süttivatest materjalidest.

Alla ühemeetrise läbimõõduga lõkkekoht peab paiknema vähemalt kümne meetri kaugusel hoonetest, metsast ja põlevmaterjalidest, ühe kuni kolme meetrise läbimõõduga lõke vähemalt 20 meetri kaugusel.

Üle kolmemeetrise läbimõõduga tule tegemise peab juba kooskõlastama asukohajärgse päästekeskusega, seda saab teha telefonil 1524.

Lõkke juures olgu käepärast esmased kustutusvahendid: väiksema lõkke puhul kahekilone tulekustuti või ämber veega, suurema lõkke puhul kuuekilone tulekustuti või kaks ämbrit vett. Tuld ei tohi kunagi jätta järelevalveta.

Päästeamet soovitab inimestel jälgida, et ka teised kevadprahti põletades tuleohutusnõudeid täidaks ega seaks ohtu teiste vara.

Infot täpsemate tuletegemise nõuete ja kohalike omavalitsuste heakorraeeskirjade kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles