Eesti Post hakkab kirjakastide lõhkujaid püüdma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Väänas rikutud kirjakastist
Pilt Väänas rikutud kirjakastist Foto: Eesti Post

Eesti Post teatas, et sel aastal on Eestis lõhutud ja soditud ligi 500 kirjakasti ning sellega seoses keskendub ettevõte senisest tõsisemalt kirjakastide kallal vandaalitsejate tabamisele.

Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul on iga kirjakast vajalik ja selle rahaline väärtus ei ole väike.

«Eestis on ligemale 3500 kirjakasti, mis paiknevad üle vabariigi.  Kui arvestada asjaolu, et aasta algusest tänaseni on rikutud või lõhutud ligemale 500 kirjakasti, siis teeb see päevas ligi kaks kirjakasti, mis on väga palju. Iga inimese jaoks on oluline, et tema saadetud kiri kohale jõuab. Sellised juhud, kus post kirjakastis huligaanitsejate tegevuse tagajärjel hävineb on küll harvad, aga iga personaalne saadetis peab jõudma saajani ning vajab kaitset,» rääkis Vainult.

Vainult tõi välja ka asjaolu, et sügis-talvine pime aeg on periood, kus sellised intsidendid kõige enam aset leiavad.

«Enamus juhtumeid oleme registreerunud just ajavahemikul oktoobrist-veebruarini. Viimane suurem kirjakasti sodimine toimus Väänas, seda kirjakasti taastada enam ei õnnestunudki.» 

Piirkonnad, kus kirjakastidega esineb rohkem probleeme on Tallinn (kesklinn ning Lasnamäe), Saku, Tartus Raadi ja Ropka linnaosa, samuti Pärnu ja Kohtla-Järve.

Eesti Post palub kõikidest kirjakastide lõhkumisjuhtudest anda teada klienditeeninduskeskuse telefonil 661 6616 või e-mailie info@post.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles