Reisi lühiuudised 03.08

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malta pealinna all peituvad sõjaaegsed tunnelid

Malta pealinna Valletta all asub 28 000 ruutmeetri suurune Teise maailmasõja aegne tunnelite rägastik, mis pärast taastamist avatakse ka külastajatele. Tunnelite süsteemi ehitasid Briti väed ning seda kasutati oluliste mereoperatsioonide plaanimiseks, külma sõja ajal kasutati tunneleid Nõukogude Liidu allveelaevade jälgimiseks.

Alasti reisija põhjustas lennu hilinemise

Spirit Airlinesi lennu üks reisijatest otsustas pardale jõudes end alasti võtta ning üritas läheneda ühele pardameeskonna liikmele. Juhtumit kutsuti lahendama ametivõimud ja meditsiiniline personal, kes segaduses reisijat aitasid, vahendab Travel and Leisure. Olukorda kirjeldatigi kui meditsiinilist vahejuhtumit, reisija vägivaldselt ei käitunud ja lennuk sai peagi õhku tõusta. Vahejuhtum on äratanud tähelepanu, kuna paar aastat tagasi korraldas lennufirma reklaamikampaania «Bare Fare» (ingl k. alasti tasu), milles aluspesus noored seletasid, kuidas reisida vähese pagasiga.

Pariisi katused soovitakse lisada UNESCO nimekirja

Pariisi vaatamisväärsustena tulevad esimesena meelde pigem sellised paigad nagu Louvre või Eiffeli torn. Nüüd on Pariis alustanud protsessi selle nimel, et linna katused võetaks UNESCO maailmapärandi nimekirja. Eiffeli tornist või Jumalaema kiriku tipust avaneb kaunis vaade ümberkaudsetele katustele ja prantslased leiavad, et see vajab erilist tähelepanu. Terve linn oleks justkui joonlauaga mõõdetud. Kohalik katuste ehitamise ja taastamise eest vastutav ametiühing on mures katuste säilimise pärast ning loodab, et UNESCO kaitse alla võtmine võib aidata kaasa kaunite katuste säilimisele.

5 maailma kallimat hotelli *

1. North Island Lodge, Seišellid: 5982 eurot

2. Laucala Island Resort, Taveuni saar, Fidži: 4874 eurot

3. Khwai River Lodge, Okavango Delta, Botswana: 4028 eurot

4. Savute Elephant Camp, Chobe, Botswana: 4028 eurot

5. Eagle Island Camp, Okavango Delta, Botswana: 4028 eurot

* Kõige odavam kahekohalise toa ühe öö hind sel suvel.

Lend hilines meeskonna tüli tõttu

Delta Air Linesi lend ei saanud New Yorgist õhku tõusta, sest kaks meeskonnaliiget läksid omavahel kaklema. Tüli toimus 54-aastase piloodi ja 26-aastase stjuardessi vahel, kes sattusid tulisesse sõnavahetusse. Pealtnägija sõnul oli piloodi käitumine ja sõnavõtt rassistlik, läbimõtlematu ja ebaprofessionaalne. Olukorra lahendamiseks sekkusid ametivõimud, kes kuulasid mõlemad üle. Mõlemad väitsid, et teine osapool haaras teda käest. Töötajad asendati teiste töötajatega. Vahejuhtumi lahendamisele kulus kaks tundi, mis lisandusid reisijate jaoks vaid 45-minutilisele lennureisile Portlandi. Lennufirma palus reisijailt vabandust, ning lisas, et juhtumit uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles