Weekendi festival – suve suurim rannapidu

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rannaliivas seisavad kunstpalmipuud, luidete vahel kõrguvad suured lavad, Circle K järjekorrad venivad ristmikeni, öörahust pole jälgegi. Pärnus toimub 3.–5. augustini kolmas elektroonilise tantsumuusika (EDM) festival Weekend Festival Baltic, mis on linna meelitanud tuhanded noored meilt ja piiri tagant.

Laval keerutavad plaate muusikamaailma esinumbrid ja suvepealinnast saab Eesti New York – linn, mis ei maga. Tänavune festivaliprogramm on segu EDMist ja popmuusikast. Esinejate nimistu avaldab muljet: alla 50 000 elanikuga Pärnusse sõidavad produtsent DJ Martin Garrix, Ühendriikide duo The Chainsmokers ja paljud muud artistid, seda pea 2,1 miljoni eest. Ent maailma tippude kõrval tulevad lavale kodumaised artistidki, näiteks NOËP ja Cartoon.

Festivali esimesel päeval hullutavad pealaval rahvast 19-aastane plaadikeerutaja Alan Walker ja kümneid auhindu võitnud produtsent DJ Armin van Buuren, väiksemal laval astuvad üles Brennan Heart, Camo & Krooked ja Sub Focus. Reedel on külastajatel võimalus kaasa elada kodumaistele esinejatele, sealhulgas NOËPile, Kristjan Hirmole ja Kert Klausile. Pealaval esineb hiljuti muusikamaailma tippu jõudnud The Chainsmokers, õhtu lõpetab kanadalane Deadmau5. Viimasel päeval astub üles soomlanna Alma. Kolmepäevasele festivalile paneb punkti 20-aastane Martin Garrix. Weekendi festival on ülejäänud Eesti suveüritustega võrreldes temperamentsem ja valjem, nii suuruselt kui helilt massiivsem. EDM on oma olemuselt rütmi- ja tantsumuusika, seega on Weekendi festival eelkõige tohutu pidu. Niivõrd suuri artiste Eestis muul ajal ei näe, üritus toimub kord aastas ja selle vastu tuntakse suurt huvi. Tihtilugu soetatakse piletid kuid varem, ööbimine kindlustatakse aegsasti, sest üürihinnad suvepealinnas festivali ajal mesimagusad ei ole: kahetoalise korteri hind küünib 500 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles