Seitsme kuuga hukkus liikluses 28 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilkur
Vilkur Foto: Toomas Huik

Selle aasta seitsme kuuga hukkus Eestis liikluses 28 inimest, mis on 11 inimest vähem kui mullu samal perioodil.

«Juuli algas traagiliselt,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo neljapäeval pressiesindaja vahendusel BNSile «Nädala jooksul sai surma viis inimest. Tervet aastat vaadates hukkus küll 11 inimest vähem kui aasta tagasi. Kuid 28 inimest on jäädavalt läinud ning hõiskamiseks põhjust pole.»

Loigo tõi välja, et möödunud kuul polnud päeva, kus kõik liiklejad oleks terveks jäänud. «Kuule tagasi vaadates jäid silma õnnetused, kus jalgrattur oli ainsaks osapooleks. Mitmel korral juhtus õnnetus pärast seda, kui jalgrattaga läks sõitma napsutanud inimene, kes aga juhtimisega hakkama ei saanud. Õnneks keegi väga raskelt viga ei saanud. Aga kui inimene läheb teadlikult napsisena sadulasse või ka auto rooli, siis on õnnetus ajas küsimus. Arvaku inimesed mis nad arvavad, kuid alkoholi tarvitanud juht hindab alati võimeid üle,» ütles politseinik. Sel aastal on vigastada saanud 99 ratturit.

Jätkuvalt juhtub kõige rohkem õnnetusi sõiduautodega. «Juulis kasvasid ka mootorrattaõnnetused, kuid õnneks keegi surma ei saanud,» rääkis Loigo. Möödunud kuul juhtus 145 inimkannatanuga õnnetust, milles sai viga 25 mootorratturit ja 26 jalgratturit. Tänavu pole hukkunud ainsatki jalg- ja mootorratturit.

Sel aastal oli juuli lõpuks juhtunud 751 liiklusõnnetust, milles sai surma 28 ning viga sai 926 inimesest. Hukkunutest pea pooled ei kasutanud turvavarustust. Mullu samal perioodil jättis teedel elu 39 inimest.

Seitsme kuuga eemaldati roolist pea 3900 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 1539 osas alustati kriminaalmenetlust. Alkoholi tarvitanud juhid põhjustasid samal perioodil 74 õnnetust, mille sai surma seitse ja viga 96 inimest.

3152 korral polnud liiklejad kasutanud turvavarustust – peamiselt jäeti turvavöö kinnitamata. Kõrvaliste tegevuse eest on karistatud pea 1900 inimest, mida mullusega võrreldes kaks korda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles