Erafirmade konkurents hõrendab patrullpolitseinike ridu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) seisab silmitsi tõsiasjaga, et majanduse elavnedes hakkab erasektor politseile tööturul taas üha enam konkurentsi pakkuma – nii on viimase veidi enam kui aastaga korrakaitse kaotanud 47 inimest.

«Korrakaitsepolitseinike arv on vähenemas nii organisatsioonist omal soovil lahkunute kui ka näiteks pensionile siirdumise tõttu,» sõnas PPA pressiesindaja Tuuli Annama. Kedagi koondatud ei ole, kinnitas ta. «Samas ei ole koolist ka piisavalt noori kolleege lisandumas.»

Praegu on välja kuulutatud konkursid korrakaitsevaldkonnas patrullpolitseinike leidmiseks Ida-Harju, Narva ja Jõhvi piirkonnas, samuti otsitakse uusi inimesi avariipolitseiniku ning juhtimiskeskuse spetsialisti ametikohtadele.

«Kõige murettekitavam ongi personaliliikumise trend Ida ja Põhja prefektuurides ning sobivate kandidaatide olemasolul võtaks Ida prefektuur kohe tööle 20 ning Põhja prefektuur 13 korrakaitsevaldkonna ametnikku,» lausus pressiesindaja.

Teisalt on patrulle väljas varasemast enam, mida täheldavad ka elanikud, kes viimasel ajal politseinikke tänavatel rohkem märganud. «Eelmise aasta kolme kuu seisuga võrreldes on üle-eestiline patrullitoimkondade ööpäevane keskmine väljapanek suurenenud 97lt 106le. Tegemist on statistilise näitajaga, mida kindlasti on mõjutanud aasta alguses euroveoga hõivatud olnud patrullide tehtud ületunnid, aga osalt ka piirivalvurite ja abipolitseinike patrullitegevusse kaasamine,» tõdes Annama. Tema sõnul ei tähenda patrulltoimkonda kaasamine siiski seda, nagu oleks ametnikke ümber paigatud.

«Politsei eesmärk on olemasolevat ressurssi maksimaalselt ära kasutada. Analüüsipõhise väljapaneku tulemus ongi see, et oleme seal, kus on rohkem inimesi, ja politsei abi suurema tõenäosusega vaja. Nii jääme ka rohkem silma,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles