Juškin: Minski plahvatuse võisid korraldada Vene armee stalinistid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Vene-uuringute Keskuse direktor Valdimir Juškin.
Balti Vene-uuringute Keskuse direktor Valdimir Juškin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Minski metroo pommiplahvatus võib olla Venemaa sõjaväelise taustaga põrandaaluste stalinistide kätetöö, arvab Balti Venemaa uuringute keskuse juht Vladimir Juškin.

Ta selgitas, et praegu istub Moskvas kinni endine vene sõjaväeluure polkovnik Vladimir Kvatškov, üks 2009. aastal asutatud erusõjaväelaste organisatsiooni «Minini ja Požarski nimeline maakaitsevägi» eestvedajaid, kes on endisi ohvitsere avalikult kutsunud üles Kremli võimukandjaid kukutama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kvatškov oli oktoobris Minskis, ta kohtus erru läinud eriteenistuslastega sõjaväeluurest ja julgeolekust, nad arutasid erioperatsioonide taktikat,» ütles Juškin.

Tal on oma nägemus, miks metroopommitaja tegutses just praegu ja just selles kohas, metrooplahvatuse lööklaine pidi tabama kahte sihtmärki, üks oli Venemaa ja Poola presidendi kohtumine, kus Medvedev lubas jätkata stalinistliku pärandiga lõpparve tegemist.

Teine sihtmärk oli Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, kes eelmisel aastal lubas Poolale anda Minski NKVD Katõni nimekirja, mis sisaldab peaaegu 4000 Minski lähedal tapetud ohvitseri nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles