Narva asotsiaalid toimetasid paari euro eest suure koguse relvi üle piiri Venemaale (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa Peterburi uurimiskomitee esitas sellel nädalal süüdistuse relvasmugeldajatele, kes toimetasid Euroopa Liidust Venemaale relvi, kasutades selleks muu hulgas Narvas elavate asotsiaalide abi.

Politsei konfiskeeris 2015. aasta suvel jõugult sadakond relva. Uurimiskomitee selgitas välja, et vähemalt 10-15 püstolit toimetasid üle piiri Venemaale Narvas elavad töötud, teatas Peterburi uurimiskomitee.

Ühe süüdistusepisoodi kohaselt ostsid jõuku kuuluvad Dmitri Bogdanov, Mihhail Svetlov ja Leonid Svetlov 2015. aastal Slovakkiast relvapoest 10-15 Glocki ja Beretta püstolit ja lasid neilt lukud eemaldada. Mehed maksid relvapoe müüjale 50 eurot, et ta need ajutiselt laskekõlbmatuks muudaks.

Kolmik toimetas püstolid Narvasse, kus nad palkasid kohalikke asotsiaale, et nad relvad ja nende osad üle piiri Venemaale viiksid. Uurimisandmetel maksti narvalastele ühe piiriületuse eest 10 eurot.

Narvast palgatud relvakullerid toimetasid tulirelvad üle piiri Ivangorodi ja peitsid need kokkulepitud kohta. Jõugu liikmed läksid vahelejäämist kartmata üle piiri, võtsid Ivangorodi peidetud relvad ja toimetasid need Peterburi.

Politsei sai relvasmugeldajate jõugule jälile ning 13. augustil 2015 korraldati Peterburis rida läbiotsimisi, mille käigus konfiskeeriti sadakond relva, nende seas oli automaate, püstoleid, revolvreid ja vintpüsse. Samuti võtsid politseinikud jõugu liikmetelt ära tulirelvade osi, granaate, tuhandeid padruneid, lõhkeainet ja detonaatoreid.

Uurimiskomitee suutis tõestada Narva elanike osaluse Slovakkiast hangitud Beretta ja Glocki püstolite üle piiri toimetamises, teiste konfiskeeritud relvade päritolu on teadmata.

Uurimisandmetel tegelesid relvade smugeldamisega Leningradi rajooni kriminaalkohtu töötaja Mihhail Svetlov, Peterburi politsei eriüksuse SOBR liige Mihhail Moškin ning Peterburi elanikud Dmitri Bogdanov, Leonid Svetlov, Maksim Romanov, Konstantin Dankov ja Pavel Peškov. Uurimiskomitee esitas neile kõigile süüdistuse tulirelvade ebaseaduslikus käitlemises.

Uurimiskomitee andmetel kuulus kuritegelikku ühendusse veel liikmeid, kuid neid ei õnnestunud kriminaalasja eeluurimisel tuvastada.

Leningradi oblasti uurimiskomitee andis käimasolevast kriminaalmenetlusest esimest korda avalikkusele teada mullu juunis avaldatud pressiteates.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles