Alanud nädala ilm tuleb suvine

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveilm Pärnu rannas.
Suveilm Pärnu rannas. Foto: Ants Liigus

Alanud nädalal peaks ilm tulema valdavalt suvine ja päeval püsib õhutemperatuur enamjaolt 20 kraadist kõrgemal.

Homme tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Läänekaare tuul vaibub. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 14, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul enamasti selge ja rahulik. Päeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaa poole, kuid selle servas püsib meie ilm sajuta ja enamasti päikeseline. Kagutuul muutub tuntavamaks, seda Läänemerele laieneva madalrõhkkonna tõttu. Lõunavoolus jõuab soe õhumass ja õhutemperatuur tõuseb 22 kuni 25 kraadini, vaid saarte rannikul on pisut jahedam.

Neljapäeva öösel jõuab madalrõhulohk ja toob mõnesse kohta vihmahooge. Puhub tugev kagutuul. Päeval madalrõhulohk eemaldub ja lääne poolt alates pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Tuul pöördub edelasse ja läände ning tugevneb. Õhutemperatuur on 22 kuni 25, rannikul kuni 18 kraadi.

Reedel tõmbub madalrõhkkond Karjala kohale, taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul puhub läänekaarest ja ulatub öö hakul puhanguti 14 m/s, hommikuks rahuneb. . Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ning ilm on sajuta ja laialdaselt ka päikeseline. Tuul on enamasti nõrk, õhtul pöördub idakaarde ja tugevneb pisut. Päeval tuleb sooja 22 kuni 25 kraadi, Lõuna-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Laupäeval liigub üle Läänemere ümbruse väheaktiivne madalrõhulohk ning toob mõnesse kohta hoovihma. Tuul puhub öösel idakaarest, päeval läänekaarest ning võib tugevamaks tõusta. Õhutemperatuur on päeval 18 kuni 23 kraadi. Lõuna-Eestis võib pisut kõrgemalegi tõusta.

Pühapäevane ilm võib tugevneva edelavoolu tõttu muutlikuks kujuneda. Niiskema õhuga madalrõhulohu eemaldumisel võib päeval lauge kõrgrõhuharja toel sajuhooge harvem olla. Kui õhuvoolu kiirus muutub, siis jõuab päevaks juba uus madalrõhulohk ühes tihedama sajuga. Sooja tuleb kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles