Enam kui sada Maxima töötajat ei osanud eesti keeles suhelda (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümera Maxima.
Ümera Maxima. Foto: Andres Haabu / Postimees

Keeleinspektsioon tegi käesoleva aasta esimesel poolaastal 111-le Maxima Eesti OÜ kaupluste töötajale ettekirjutuse sooritada keeleeksam või täiendada eesti keele oskust.   

2017. aasta esimese kuue kuuga sai Keeleinspektsioon 11 kaebust  erinevate Tallinnas ja Harjumaal asuvate Maximate töötajate olematu eesti keele oskuse ning ebaviisaka käitumise kohta. 111-le Maxima töötajale tehti ettekirjutus sooritada keeleeksam või täiendada eesti keele oskust, teatas inspektsioon.

6. juulil tegi inspektsioon seoses järjekordse kaebusega iseteeninduskassades kliente juhendavate töötajate puuduliku eesti keele oskusega Maxima Eesti OÜ-le ettekirjutuse tagada viivitamatult töökorralduslike meetmetega kõigis Maxima kauplustes, sh iseteeninduskassades, eestikeelne teenindus. Keeleseaduse rikkumise jätkumise korral alustab inspektsioon firma suhtes väärteomenetlust.

Juulis lõppes töötajate eesti keele oskuse kontroll kahes Maxima kaupluses: Hiiu Maxima X kaupluses kontrolliti esmakontrolli käigus kuue töötaja eesti keele oskust, neist kahe keeleoskus vastab nõuetele, neli töötajat peavad sooritama eesti keele eksami.

Valdeku Maximas koostati 15 akti, millega tehti kaheksale töötajale (sh direktorile) ettekirjutus sooritada eesti keele eksam. Ühe uue töötaja eesti keele oskus vastab ametikoha nõuetele ning kuue töötajaga, kellel oli varasem keeleinspektsiooni ettekirjutus, on tööleping lõpetatud, mistõttu lõpetati ka menetlus.

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Katja Ljubobratets ütles Postimehele, et Maxima suhtub tõsiselt Keeleinspektsiooni tagasisidesse ning teeb igakülgset koostööd vajalikul tasemel keeleoskuse tagamiseks

«Soovime rõhutada, et antud menetlus on veel käimas ning inspektsioon on küsinud ka meie seisukohta. Esitame omapoolse vastuse inspektsioonile tähtaegselt ja loodame, et menetlus saab objektiivse lahenduse,» teatas Ljubobratets.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles