Piirivalvurid harjutavad Soome ja Venemaa kolleegidega merepäästet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome laht
Soome laht Foto: Wikipedia

Politsei- ja piirivalveameti laev Kindral Kurvits ja lennusalga kopter võtavad koos Soome ja Venemaa piirivalvuritega osa merepäästeõppusest.

Politsei- ja piirivalveameti laevastiku lipulaev Kindral Kurvits ja lennusalga kopter võtavad teisipäeval osa Soome lahel toimuvast traditsioonilisest merepäästeõppusest, edastas ameti pressiesindaja.

Tänavuse õppuse teemaks kopteriõnnetuse tagajärjel merre sattunud inimeste päästmine ning merereostuse lokaliseerimine.

«Soome lahel on väga aktiivne laevaliiklus ning on oluline, et oleme võimaliku merel juhtunud õnnetuse puhul valmis professionaalselt ja operatiivselt reageerima. See eeldab oskust naaberriikide piirivalvega koostööd teha, et reaalses olukorras oleks tagatud kõigi olemasolevate ressursside parim kasutamine inimeste päästmiseks,» ütles ameti integreeritud piirihalduse büroo juhtivpiirivalveametnik, kolonel Aimar Köss.

Merepäästeõppuse korraldajad roteeruvad iga-aastaselt, tänavu on õppuse korraldajaks Venemaa. Õppus toimub Venemaa vetes Seskari saarest kirdes. Mullu korraldas samalaadset õppust Soome piirivalve, Eesti oli viimati korraldaja rollis 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles