Oma emalt raha välja pressinud vennad mõisteti süüdi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kohtusaal.
Pildil on kohtusaal. Foto: Marina Puškar

Viru maakohus mõistis juuli lõpus süüdi kaks 30-ndates eluaastates venda, kes korduvalt pressisid oma emalt tapmisähvarduste saatel raha välja.

Süüdistuse kohaselt nõudis noorem vend 2014. aasta suvel ja 2015. aastal kokku viiel korral oma pensionärist emalt raha, ähvardades mittemaksmise korral ema surnuks pussitada või kägistada ning tema korter ja sõiduauto süüdata. Kokku sai ta kuritegudega saagiks 60 eurot.

 Vanem vend pani oma ema kallal toime neli väljapressimist, esitades sarnaseid ähvardusi, vehkides ema ees kööginoaga ja ühel juhul ka lüües kannatanut. Tema saagiks osutus kokku 70 eurot.

Kriminaalasi saadeti Viru maakohtu Jõhvi kohtumajja üldmenetluses, seejuures esialgu süüdistas Viru ringkonnaprokuratuur vendi röövimises. Esimesel kohtuistungil esitas ringkonnaprokurör Anu Toluk uue süüdistuse väljapressimises ning taotluse kokkuleppemenetluse kohaldamiseks. Kohus veendus süüdistuse tõendatuses ja kokkulepete vastavuses karistuse mõistmise põhimõtetele ning kinnitas kokkulepped.

Kohus mõistis vendadele karistuseks aasta ja kuus kuud vangistust sama pika katseajaga ning määras neile katseajaks rea kontrollnõudeid, sealhulgas kohustuse osaleda sotsiaalprogrammis.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles