Julgeolekuekspert: pantvangidraama = nõue

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekaa org Liibanonis
Bekaa org Liibanonis Foto: Raigo Pajula

Liibanoni pantvangidraama sisaldab endas soovi tekitada hirmu ning kindlasti ka nõuet, mille sisust me veel paraku teadlikud pole, rääkis julgeolekunõustajana tegutsev Martin Plaser.

Üks on endise kaadrikaitseväelase ning inimluuremissioonil Afganistanis viibinud Plaseri sõnul selge: röövitud eestlaste juhtum on ilmselgelt osa terrorismist, hirm, mida see peaks sisendama - ära tule siia, siin võib juhtuda sinuga ettenägematuid asju - on peamine, vahendas ERR Uudised.

Röövijad ei ole kindlasti kuulnud midagi Eestist, ütled neile Eesti, mõtlevad Inglismaa või Saksamaa, ja kui keegi on Plaseri väljendit kasutades «jahunud, et sihikule võeti NATO riigi kodanikud, pole see muud kui haige möla.»

Päev, mil Eesti ratturid rööviti, oli Plaseri arvates lihtsalt üks väga halb päev, kuid kindlasti ei saa rääkida mingist kõrgetasemelisest organiseerimisest. «See oli täiesti lohakas ettevõtmine, olnuks see selgelt kalkuleeritud, et lähme ja võtame seal orus need ratturid maha, poleks mitte ühtegi jälge maha jäänud, jalajäljed oleks ka luuaga ära pühitud,» lausus julgeolekuekspert, lisades, et sealt edasine kontakt võis juba tõesti tulla professionaalsemate rühmituste poolt ja sellepärast need jäljed on kuskile ära kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles