Video: Presidendi roosiaias lendavad väikesed külalised (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi roosiaias lendavad mesilased.
Presidendi roosiaias lendavad mesilased. Foto: RALF HIRSCHBERGER/AFP

Juuni lõpus sai presidendi kantselei roosiaed kolm mesitaru, millest saadavat mett hakkab riigipea edaspidi kingituseks kasutama.

«Roosiaias toimetavad väga rahulikku tõugu kraini mesilased, kelle põhirass on pärit Sloveeniast ja Alam-Austriast. Roosiõitelt mesilased mett ei kogu, Kadrioru pargis on palju muid mesilastele sobivaid taimi,»  kirjutas president Kersti Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Tema sõnul on linnamesindus üle maailma suurlinnades levinud praktika ning linnas korjatud mesi on kõrge kvaliteediga ja sama maitsev kui maapiirkondade mesi. «Linnamesindus on ka keskkonnasõbralik, sest mesilased on vajalikud nii looduslike ökosüsteemide toimimisel kui ka põllumajanduskultuuride kasvatamisel,» märkis riigipea.

Mesilased on aeda toodud koostöös Eesti Mesinike Liiduga (EML) ja nende heaolu eest kannab samuti hoolt EML. Esimene mesi korjatakse pärast 20. augustit. Pool meetoodangust läheb mesinikele, teise poole saab presidendi kantselei. Kantseleile jääv meetoodang villitakse spetsiaalsetesse purkidesse ning need lähevad presidendi kingitusteks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles