Khaanitari peibutised e mandliküpsised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khaanitari peibutised e mandliküpsised
Khaanitari peibutised e mandliküpsised Foto: Jaan Heinmaa

100 g jahu

100 g kartulitärklist

200 g tükeldatud võid

100 g jahvatatud mandleid või mandlilaaste

näpuotsatäis soola

200 g tuhksuhkrut

Sega jahvatatud mandlid tärklisega, jahu soolaga. Sega jahud ja tükeldatud või tainaks, vormi see palliks ning mähi toidukilesse. Aseta tainapall vähemalt 30 minutiks külmikusse. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahel u 7 mm paksuseks, võta vormiga ümmargused küpsised, lõika viinapitsi servaga keskele auguke ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud 160kraadises ahjus, kuni küpsised on kollakas-kuldsed. Keskelt välja lõigatud ümmargused ringid küpseta eraldi. Sõelu pool suhkrust laiale kandikule ja tõsta kuumad küpsised suhkru sisse, sõelu ülejäänud küpsiste peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles