Fetaga saiavorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fetaga saiavorm
Fetaga saiavorm Foto: Jaan Heinmaa

Neljale
Umbes 50 minutit

1 pakk ehk 170–200 g ribadeks lõigatud peekoniviile
6 vart hakitud rohelist sibulat
2–3 purustatud küüslauguküünt
1 punt tükikesteks rebitud basiilikut
150–200 g tükikesteks lõigatud või pudistatud fetajuustu
umbes 10 viilu röstsaia, koorik ära lõigatud
250 g (kirss-)tomateid, sektoritena, viiludena või poolitatud
7–8 muna
4 dl piima
serveerimiseks lehtsalatit
 

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta pann ning prae sel peekoniribasid paar minutit. Lisa sibul ja küüslauk ning prae veel 2 minutit. Tõsta kõrvale ning puista sisse basiilik. Tõsta pool peekoni-sibulasegust ning pool fetast suuremasse ahjuvormi ning aja ühtlaselt vormi põhjale katteks. Vajuta poolitatud saiaviilud püstipidi täidisesse. Puista ülejäänud peekonisegu saiavahedesse ning jaota tomatid samuti laiali. Puista peale ülejäänud feta. Klopi muna, piim, must pipar ning väheke soola ühtlaseks. Vala saiale ja küpseta vormi 40 minutit, kuni roog on pealt kuldne ning krõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles