Fotod: USA ründelennuk rammis Piibe maanteel rajapiiret (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ründelennukite A-10 maandumis- ja õhkutõusmisharjutusel Harjumaal Piibe maantee Jägala-Käravete lõigul rammis üks maandunud lennuk eile õhtul rajapiiret ja sai kergemaid vigastusi, mistõttu jäi teelõik mõneks tunniks suletuks.

Õnnetus juhtus neljapäeval toimunud õppuse lõpuosas, mil üks maanteele maandunud ründelennuk A-10 rammis teel olnud rajapiiret. Piloot õnnetuses viga ei saanud, teatas kaitseväe peastaap.

Jägala-Käravete maantee laiendusel oli läbipääs tagatud vaid kohalikele elanikele ja operatiivsõidukitele. Ümbersõit oli korraldatud Aruvalla-Jägala, Raasiku-Anija ja Anija tee kaudu. Esialgu pidi teelõik reedeni suletuks jääma.

Kaitseväe pressiesindaja leitnant Simmo Saar ütles Postimehele pärast õnnetust, et spetsialistid tulevad kohapeale ja vaatavad üle, kui suuri kahjustusi lennuk sai ning spetsialistide otsusest sõltub, kas lennuk võib sündmuskohalt ise ära lennata või tuleb see sealt ära transportida. 

Nähtavaid vigastusi Saare sõnul lennukil ei ole. Intsidendis sai kahjustada rajapiire ja üks liiklusmärk.

Õhtul kella 21 paiku teatas kaitseväe peastaap, et ründelennukile tehti täiendav tehnokontroll ning sel lubati naasta Ämari lennubaasi. Õppuseks hommikul suletud teelõik on taas liiklusele avatud. 

Eile hommikul alanud õppuse eesmärk oli harjutada maandumist ja õhkutõusmist ettevalmistamata lennuväljal. Õppusel osalenud lennukid kuuluvad USA Marylandi rahvuskaardi lennuüksuse koosseisu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles