10. Viru Folk tähistab Soome 100 Pohjoneni, Finntrolli ja Värttinäga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12AUGUST2016, Lääne-Virumaa,KÄSMU
SOLSTAFIR

Fotol: VIRU FOLK 2016, PÕHJALA SAARTE AASTA, KÄSMU, FESTIVAL
12AUGUST2016, Lääne-Virumaa,KÄSMU SOLSTAFIR Fotol: VIRU FOLK 2016, PÕHJALA SAARTE AASTA, KÄSMU, FESTIVAL Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kui mõni eestlane soovib soomlaste pilli järgi tantsida, siis peaks ta sel nädalavahetusel sammud seadma Viru Folgile. Käsmus toimub juba 10. korda uhke folgipidu, millega seekord tähistatakse põhjanaabrite suurt juubelit.

Viru Folgi peakorraldaja, Lääne-Virumaa vapimärgi omanik Peep Veedla passitab Käsmu rahvamaja juures randmele sinivalgeid käepaelu. «Hiinas arvatakse, et siin põhjas on vist jääkarud, käepaelad tehti väga jämedale käele. Inimene, kes need mulle organiseeris, läks sepa juurde ja lasi teha rakise. Polnud midagi teha, veetis öö elektripliidi kõrval ja kõrvetas rakisega auke juurde,» jutustab Veedla, kuidas leiti järsku tekkinud probleemile mõistlik lahendus.

Juubelihõngulise Viru Folgi kolmepäevapasside tarbeks on valmistatud 3000 käepaela. Korraldaja on kogenud, et üheksa aasta jooksul on kaunisse 163 elanikuga kaptenite külla ligi 100 000 külastajat toonud muusikafestivali lõviosa pääsmeid lunastatud kohapeal. Külastatavus on nagu suvisel Eestimaal ikka – sõltuv vägagi ilmast. Veedla tunnistab, et korra on ta ilmateatele pilgu visanud, kuid ei raiska aega sellele, mille muutmine ei ole tema võimuses. Kümne aastaga on kõik hakanud kulgema järjest ladusamalt ja Viru Folgist on kujunenud maakonna suurim muusikasündmus. «See on üllatavate rõõmude ja ootamatuste aeg. Kõik ei lähe lepase reega, aga aastatega on läinud lepasemaks need reed. Nüüd on kõik paigas, saan tegeleda sellega, millega peakorraldaja tegelema peab – tervitada esinejaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles