USA ründelennukid maanduvad esmakordselt Kuressaare lennuväljal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ründelennuk rammis Piibe maanteel rajapiiret ja liiklusmärki.
USA ründelennuk rammis Piibe maanteel rajapiiret ja liiklusmärki. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel nädalal maanduvad Kuressaare lennuväljal esmakordselt USA ründelennukid A-10, lennukid võtavad osa Kaitseliidu Saaremaa maleva õppusest.

Järgmise nädala kolmapäeval alustavad Ämari lennubaasist Kuressaarde lennanud kaheksa USA ründelennukit A-10 Thunderbolt II kahepäevast koostööharjutust Kaitseliidu Saaremaa malevaga, edastas kaitseväe peastaap.

Lennukid maanduvad Kuressaare lennuväljale, tegemist on esimese korraga, kus ründelennuk A-10 sel lennuväljal maandub.

Õppusel harjutatakse mereala kontrolli ja Roomassaare sadama ning selle lähiümbruse kaitsmist merelt ja õhust.Lennukid teostavad ka luure- ja julgestusülesandeid, edastas Saaremaa malev oma koduleheküljel.

Ründelennukeid toetab tankurlennuk MC-130, mis harjutuse ajal baseerub Kuressaare lennuväljal.

Kaitseliit ja kaitsevägi osalevad harjutustel 18 kiirpaadi meeskonnaga.

Harjutuse ajal lendavad ründelennukid nii mere kui ka Kuressaare kohal ja sooritavad ka madallende. Harjutuste vahel paiknevad lennukid Kuressaare lennuväljal. Teistele õhusõidukitele kehtestatakse harjutuste ajaks Kuressaare linna, Roomassaare sadama ja Abruka saare ümbruses piirangutega lennuala.

Lennukid kuuluvad Ameerika Ühendriikida Marylandi osariigi rahvuskaardi koosseisu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles