Stubb: tuleb leppida teadmisega, et sel sajandil pole me majanduslikult nii edukad kui eelmisel (29)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Alexander Stubb.
Taavi Rõivas ja Alexander Stubb. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Soome ja Eesti endised peaministrid Alexander Stubb ja Taavi Rõivas rääkisid intervjuus Postimehele ausalt oma valitsemisajast, mil Euroopa oli Venemaa agressiooni tõttu hetkeliselt peata. Samuti vastasid nad küsimusele, miks Ühendkuningriigi endise peaministri David Cameroni läbikukkumine Brexiti referendumil oli viimaste aatakümnete tulemus.

Läheme esmalt ajalukku, tagasi 2014. aastasse, mil Ukrainas algas sõjategevus. Kui keeruline oli teil käia Euroopa Liidu (EL) kohtumistel, kus arutati sõjategevust Euroopa pinnal? Eriti võttes arvesse, et kumbki teist pole sõda varem näinud.

Alexander Stubb: Tegelikult mina olin. On õige päev sellest rääkida: 08.08.08 (intervjuu toimus 8. augustil – J. V). Kui mäletate 8. augustit 2008, siis see oli päev, mil Venemaa ründas Gruusiat. Ma olin sel ajal Soome välisminister ja Soome oli OSCE (Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon) eesistuja. Pidime selle osas midagi ette võtma. Katkestasin puhkuse ja lendasin Prantsusmaa välisministri Bernard Kouchneriga (Prantslased olid tol ajal Euroopa Liidu eesistujad – toim) Thbilisisse.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles