Kainenema viidud mees kukkus arestimaja ees kokku ja suri (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu arestimaja.
Tartu arestimaja. Foto: Sille Annuk

Laupäeval suri Tartus mees, keda korrakaitsjad olid parajasti kainenema toimetamas, kuid kelle tervis ühtäkki halvenes ja ta arestimaja juures teadvuse kaotas. Uurimise käigus selgitatakse välja, kas surm saabus kuriteo tagajärjel või oli tegemist terviserikkega.

12. augusti pärastlõunal teatati politseile, et Jõgeva vallas Paduvere külas on võõras joobes mees talu õuel pikali maas ning keeldub lahkumast. Väljakutsele sõitnud Jõgeva korrakaitsjad leidsid eramu õuelt ilmsete joobe tunnustega 53-aastase mehe, kes politsei indikaatorvahendisse puhuma ei olnud võimeline, teatas Lõuna prefektuur.

Kuna korrakaitsjatele teadaolevalt puudus mehel kindel elukoht, pandi mees politseibussi ja toimetati Tartusse kainenema.

Arestimaja juurde jõudes halvenes aga joobes mehe terviseseisund ja ta kaotas teadvuse. Korrakaitsjad kutsusid talle koheselt kiirabi, kuid meedikutel ei õnnestunud meest enam elule aidata ja nad konstateerisid tema surma.

Surnukeha saadeti surmapõhjuse selgitamiseks kohtuarstlikule lahangule. Juhtunu üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust, mille raames kontrollitakse, kas tegemist oli kuriteo toimepanemise tagajärjel saabunud surmaga või terviserikkega. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhib prokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles