Läti ei maksnud Aafrikas röövitud pilootide eest lunaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Läti ei maksnud lunaraha 2010. aasta novembris Sudaanis röövitud kopterimeeskonna eest, kinnitas välisministeerium esmaspäeval.

«Seoses meedias kõlanud infoga toonitab välisministeerium, et Läti vastavalt valitsuse otsusele röövijatele lunaraha ei maksnud,» kinnitas välisministeeriumi pressiteenistus BNSile.

Samas osutas diplomaat, et välisministeerium ei saa kommenteerida Sudaani meediasse ilmunud teateid, et lunaraha tasusid selle riigi ametiisikud, kuna Sudaani võimudega neid küsimusi ei arutatud.

Sudaani ametiisikud maksid eelmise aasta lõpul Darfuris röövitud Läti kopterimeeskonna eest 500 000 sudaani naela (ligi 131 000 eurot) lunaraha, teatas kohalik meedia esmaspäeval. Lunaraha tasumise tõik selgus Lõuna-Darfuri pealinna Nyala erikriminaalkohtus aset leidval kohtuprotsessil Sudaani kodanike üle, keda süüdistatakse Läti kodanike röövimises, vahendasid sealsed internetiportaalid.

Uurimine tegi kindlaks, et 20 000 naela (üle 5200 euro) maksti ka Aafrika Liidu ja ÜRO ühise rahuvalvemissiooni liikmete vabastamise eest.

Läti ettevõtte GM Helicopters kopterimeeskond rööviti Sudaanis Nyalas 4. novembril 2010. aastal. Röövimises osales kaheksa relvastatud meest, kes viisid röövitud teadmata suunas. Läti kodanikud olid pantvangis üle kuu aja, nende asukohta muudeti mitmel korral. Röövituid hoiti relvastatud valve all telgis.

Röövitute vabastamise operatsioon lõppes 8. detsembril, mil kõik kolm Läti kodanikku toimetati ÜRO baasi, kus neile osutati esmast abi ning järgmisel päeval suundusid nad kodumaale.

Läti välisministeeriumi teatel röövijad konkreetseid nõudmisi ei esitanud ning lunaraha Läti kodanike eest ei nõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles