Kersti Kaljulaid osales Tammistu perekeskuse heakorratalgutel

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid osales neljapäeval koos presidendi kantselei töötajatega Tartumaal  Eesti Agrenska fondile kuuluvas Tammistu perekeskuses heakorratalgutel ning sõlmis fondi eestvedajatega kokkuleppe, et asub fondi patrooniks.

Eesti Agrenska fond on nõustamis- ja arenduskeskus puuetega lastele, noortele ja nende peredele. Nii laagrite korraldaja kui ka raske ja sügava puudega laste hoiuteenuse pakkujana on üks valdkonna suurimaid tegijaid Eestis, võimaldades puudega last hooldavatele peredele vajalikke puhkusevõimalusi. Lisaks pakutakse toimetuleku- ja tööõpet puudega lastele-noortele ning nõustamist nende peredele.

Oma ametisse asumise kõnes ütles riigipea, et presidendi kohus on olla seal, kus on raske. «Täna teeme me ühiskonnana oma puuetega laste ja nende perede jaoks ikka veel tunduvalt vähem, kui meile kõigile jõukohane oleks. Agrenska on selles osas positiivne näide, kus oma jõud on ühendanud nii vabakond, eraisikud, ettevõtted kui avalik sektor,» ütles riigipea Tammistu perekeskuses. Ta rõhutas, et Agrenska fondi lähenemises on oluline ka see, et ei keskenduta ainult puudega lapsele, vaid nende peredele. «Aidates oma nõrgemaid, saame riigi ja ühiskonnana tugevamaks,» lisas president Kaljulaid.

Tammistu perekeskus tegutseb Tartust 15 kilomeetri kaugusel asuvas, pärast Vabadussõda Julius Kuperjanovi lesele kingitud mõisas. Vahepeal vanadekoduna tegutsenud hoone seisis paarkümmend aastat tühja ja lagunenuna, kuni selle annetas Agrenska fondile üks nende asutajaliikmetest, Stenströms Skjortfabrik Eesti OÜ emafirma Rootsist. Lisaks Stenströmsile olid Agrenska fondi asutad Eestis 2003. aastal Tartu ülikool ja TÜ kliinikum, Eesti puuetega inimeste koda ja Ågrenska keskus Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles