IRL eemaldas Hillar Tederi nime Raivo Aegi valimisvideost (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaadi Raivo Aegi valimisvideost eemaldati ärimees Hillar Tederi nimi. Aeg ise põhjendas nime eemaldamist seoses käimasoleva Edgar Savisaare kohtuprotsessiga.

Küsisime riigikogu liikmelt Raivo Aegilt, miks erakonna suurtoetaja Hillar Tederi nimi videost eemaldati. «Tederi nime eemaldasime videost seoses kohtuprotsessiga. Ta on täna kohtu all ning laseme kohtul otsustada tema tegude üle, menetlus on hetkel aktiivses faasis,» vastas ta.

«Meie seisukoht on endine – arendus on ebaõnnestunud, vastuollu on mindud avaliku huviga,» lausus Aeg ja selgitas, et meri peab olema Tallinnale avatud, kesklinn peab olema merega ühendatud.

Aeg rõhutas, et ta ei ole oma videos öelnud, et Porto Franco ehitus tuleb peatada. «Arvan isiklikult, et kõnealune arendus ei ole hea ja ma ei toeta lähenemist, mis sulgeb vaate merele. Minu seisukohta on juba enne mind korduvalt väljendanud tuntud arhitektid,» lisas ta.

Aeg toonitas, et IRL ei soovi käimasolevate arenduste peatamist, vaid nad soovivad, et edasised arendused on kooskõlas avaliku huviga.

Ta lisas, et on igati õige, et ettevõtjad oma huvide eest seisavad, kuid linnavalitsus peab töötama avalike huvide nimel. Riigikogu liige kinnitas, et tema ja IRL seisavad ettevõtjate eest ning läbipaistva asjaajamise eest linnas. «Rohkemgi kui Hillar Teder, on selle olukorra eest Admiraliteedi basseini juures vastutav Taavi Aas ja Tallinna linnavalitsus,» märkis ta.

Praegu altkäemaksu andmise süüdistusega kohtu all olev ärimees Hillar Teder on olnud aastaid erakondade suurannetaja. Aastal 2013 annetas ta IRLile 103 000 eurot, 2014. aastal 80 000 eurot, tunamullu 45 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles