Kaatrist vette kukkunud inimesed sattusid merehätta (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi kaater jäi kohapeal tiirutama. Päästjate abiga lahenes olukord õnnelikult.
Tühi kaater jäi kohapeal tiirutama. Päästjate abiga lahenes olukord õnnelikult. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eile leidis Saaremaa lähistel merel aset õnnelik õnnetus, kui veetuubilt vette kukkunud lastele appi tõtanud inimesed kukkusid ise kaatrilt vette, misjärel jäi alus kohapeale tiirutama.

Häirekeskus sai eile kell 16.13 teate veeõnnetusest Orissaares Illiku laiu läheduses. Teataja sõnul oli merele näha, et järelveetaval veetuubil istuvad kaks inimest ja nende ümber tiirutab tühjalt kaater.

Päästjad liikusid päästepaadiga kaldast umbes kilomeetri kaugusele sündmuskohale, pidurdasid kaatri ja aitasid kannatanud veest välja.

Esialgse info kohaselt olid tuubil istunud lapsed kukkunud lainetuse tõttu vette. Neid abistama kiirustanud täiskasvanust kaatrijuht tegi valearvestuse, mistõttu läks kaater kreeni ning juht ja ka kaatris viibinud teine reisija kukkusid vette.

Kaatrijuhil ei olnud käe ümber mootori seiskamiseks vajalikku võru ja alus ei jäänud seetõttu seisma. Kaks inimest jäid tühjalt tiirutava kaatri piiramisrõngasse, teised pääsesid iseseisvalt kaldale. Lõbusõitu teinud lastel olid seljas päästevestid.

Lääne päästekeskuse teatel oli tegemist äärmiselt õnneliku õnnetusega, mis oleks võinud väga õnnetult lõppeda. «Selle sündmuse näitel võib välja tuua päris mitu õppetundi. Oma ohutuse tagamiseks peaksid päästeveste kandma kõik veele mistahes alusega minevad inimesed, ka täiskasvanud! Kui kaatri väljalülitamiseks on ettenähtud vastav võru, tuleks seda ka kasutada. Ilmselt eile kaatrit juhtinud inimene õpib sellest sündmusest ja paneb endale edaspidi alati võru ümber käe,» manitses amet.

Augustikuu jooksul on uppunud üheksa inimest. «Ärge pange enda elu asjatult ohtu, eirates lihtsaid reegleid. Veel enam ei tohiks ohtu seada laste elusid.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles