Venemaal levivad kuuldused rubla devalveerimisest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rublapakid.
Rublapakid. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix.

Vene meedia andmetel peab sealne keskpank täna ametlikult vastama eelmisel nädalal suurenenud kartustele rubla võimalikust devalveerimisest.

 

Kommersant kirjutas täna, et kuulujutud said suurema hoo reedel ning olid finantsringkondades päevakorral terve nädalavahetuse. Nende ajel hakkasid Moskva valuutavahetuspunktid müüma dollareid juba laupäeval-pühapäeval keskpanga kursist kallimalt - tasemel üle 27 rubla dollari eest.

Keskpangale lähedal seisva analüütiku sõnul on võimalik stsenaarium, mille järgi alandataks rubla väärtust järsult kümme protsenti ning hakatakse seda siis kohe stabiliseerima, vahendas Bloomberg. See aitaks ohjeldada importi ja annaks keskpangale lisatugevust, mis peletaks eemale spekulante.

Esialgu peavad paljud eksperdid rubla ühekordset devalveerimist siiski ebatõenäoliseks. Ent samas arvatakse, et lõputult ei ole keskpangal kasulik rublale koondunud survele vastu panna, kuna see läheks madala naftahinna juures riigi reservidele liiga kalliks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles