Ilves kohtus Afganistani suunduvate kaitseväelastega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Estcoy-9 sõdurid väljaõppel.
Pildil Estcoy-9 sõdurid väljaõppel. Foto: Kaitsejõudude peastaap

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna peagi Afganistani suunduva jalaväekompanii ESTCOY-12 ja toetusüksuse NSE-11 kaitseväelaste ja nende pereliikmetega.

Ilves tänas sõdureid elukutselise sõjaväelase ametit valimast ja tõdes, et nende teenistus Afganistanis on ohtlik, raske ja keeruline. «Riigi ülesanne on tagada teile parim võimalik väljaõpe, varustus ja relvastus. Ükski, olgu kui tahes tugev soomuk või kaasaegne relv ei muuda ohtusid olematuks, küll aga aitab see kõik oluliselt riske vähendada,» ütles ta.

Riigipea meenutas põhjusi, miks Eesti kaitseväelased Afganistanis viibivad. «Isiklikult olen veendunud, et meie missioon on vajalik ja põhjendatud,» ütles ta. «Me oleme Afganistanis, et see maa ja see regioon muutuks stabiilseks, et sealt ei lähtuks ohtu ei terrorirünnakute ega narkootikumide näol.»

«Peame endale ausalt tunnistama, et Eesti või teiste lääneriikide taolist demokraatiat Afganistanist ei saa, aga see polegi meie eesmärk. Meie, see tähendab Eesti ja kogu NATO, siht on nii oma kodanikele kui ka ümbritsevale rahulik, edukas ja stabiilne Afganistan,» selgitas Ilves.

Kaitseväelastele sõduriõnne soovides tänas riigipea ka nende lähedasi toetuse ja mõistmise eest, mis on oluline igale missioonil teenivale sõdurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles