Kuritegude arv on võrreldes mullusega langenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalselt rasketel aastatel kasvab ka kuritegevus.
Sotsiaalselt rasketel aastatel kasvab ka kuritegevus. Foto: Margus Ansu

Tänavu kolme kuuga on registreeritud 9538 kuritegu, mida on kaheksa protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Justiitsministeeriumi statistika andmetel on varguste arv vähenenud 13 protsenti, neid on tänavu kolme kuuga registreeritud 4357. Varguste arv jäi võrreldes 2010. aastaga enam-vähem samale tasemele kahes maakonnas, vähenes kaheksas maakonnas ning kasvas viies. Absoluutarvudes vähenes varguste arv enim Tallinnas (379 võrra), protsentuaalselt aga Läänemaal (langus 62 protsenti).

Enamlevinud kuriteoliikidest protsentuaalselt kõige enam, 36 protsenti, on vähenenud kelmuste arv, mida on tänavu registreeritud 473 korral.

Röövimisi on tänavu registreeritud 107 ning seda on 26 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Röövimiste arvu langus tulenes eelkõige langusest Tallinnas, kus kolme kuuga registreeriti 21 röövimist vähem kui 2010. aastal.

Kasvanud on aga kehaliste väärkohtlemiste arv - neid on tänavu kolme kuuga registreeritud 1066 ehk üheksa protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

13 protsendi võrra on kasvanud liikluskuritegude arv, neid on tänavu kolme kuuga on registreeritud 714. Valdava osa liikluskurjategijatest moodustavad joobes juhid.

Protsentuaalselt on kõige rohkem kasvanud lapsporno valmistamine ja selle võimaldamine. Kui mullu kolme kuuga registreeriti kaks sellist juhtumit, siis tänavu 17.

Ka võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamise juhtude arv on võrreldes 2010. aasta kolme kuuga kasvanud 60 protsenti – tänavu on registreeritud 174 valeraha kasutamise juhtu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles