Spetsialistid: keeleeksamil põrumiseks peab palju pingutama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksam
Riigieksam Foto: Elmo Riig / Sakala

Vikerraadio saates «Huvitaja» räägiti täna inglise ja vene keele riigieksamitest, mille korraldusega seotud spetsialistid kinnitasid, et läbikukkujaid on neil eksamitel äärmiselt vähe.

Vene keele peaspetsialist ja võõrkeelte eksamite koordinaator Mare Kasuri ütles, et igal aastal kukub mõnesajast vene keele eksami tegijast läbi vaid üks. Ka riikliku eksamikeskuse inglise keele peaspetsialist Irma Põder tõdes, et tuhandetest inglise keele eksaminandidest ei ületa vaid üksikud nõutud 20 punkti künnist.

«Ikka küllaltki palju vaeva peab nägema, et läbi põruda, see protsent on aastate lõikes selline 0,1-0,2,» ütles Põder. Tema sõnul sooritab inglise keele riigieksami 85-90 protsenti gümnaasiumilõpetajatest, tänavu veidi üle 8300 noore.

Vene keele eksami võtab seevastu ette 3-4 protsenti kirjandikirjutajate koguarvust. Kasuri sõnul jääb eksamitegijate arv enamasti vahemikku 300-400 ja on tõusuteel. Tänavu teeb vene keele riigieksamit 381 noort.

Küsimusele, mida keeleeksamite sooritajad kõige rohkem kardavad, vastasid spetsialistid, et see on väga individuaalne ja sõltub iga eksaminandi osaoskuste arengust. «Me mõõdame ju nii kuulamist, lugemist, kirjutamist kui rääkimist, õpilane saab siin oma tugevad küljed alati ära näidata,» kinnitas Kasuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles