Rahapesu katselt tabatud astuvad kohtu ette sügisel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollar.
USA dollar. Foto: SCANPIX

Harju maakohus määras tänasel eelistungil rahapesu katses süüdistatavate meeste kriminaalasja arutamise sügisele.

Kohus määras Eesti kodanike Reinu (54) ja Arnoldi (40) ning Läti kodaniku Konstantinsi (39) süüasja istungi 6. septembrile, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR Uudistele.

Riigiprokuratuur süüdistab mehi eelmise aasta aprilli lõpus Konstantinsi algatusel toimepandud rahapesu katses summas 214 000 USA dollarit ehk 149 800 eurot, süüdimõistmisel ähvardab neid kuni 10-aastane vangistus.

Eelmise aasta 16. aprillil sisenes uurimisel tuvastamata jäänud inimene USAs asuva panga arveldusarvele ja kandis sealt ebaseaduslike tehingutena erinevates riikides asuvatele pangakontodele kokku üle 1,4 miljoni USA dollari, sealhulgas ka 214 000 dollarit Eestisse Reinule kuuluva ettevõtte arveldusarvele.

Seejärel soovisid Rein ja Arnold teha väljapetetud rahaga fiktiivsete dokumentide alusel toiminguid, kuid Swedbank tegi USA pangale raha päritolu kohta järelepärimise, sai teada, et tegemist on kuritegelikul teel hangitud rahaga ja tagastas selle USA pangale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles