Riik loobub Piibe maantee arendamisest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibe maanteele tehakse vaid põhihooldust.
Piibe maanteele tehakse vaid põhihooldust. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Riikliku teehoiukava alusel kuulub eelisarendamisele kolm põhimaanteed, Piibe maanteele tehakse põhihooldust, ent edasiarendamisele tee ei kuulu.

«Kõigepealt tegeleme meie teedevõrgu säilitamisega ja siis ka arendamisega, kus võimalik,» ütles ERR uudistele maanteeameti peadirektor Priit Sauk.

Edasiarendamisele kuulub kolm põhimaanteed: Tallinna-Tartu, Tallinna-Narva ja Tallinna-Pärnu, kuivõrd neil on suurim liikluskoormus. Nn Piibe maantee, mis varem oli põhitrass Tallinna ja Tartu vahel, koosneb kõrvalmaanteedest, mis kuuluvad küll iga-aastasele hooldamisele, ent mitte arendamisele.

«Me arendame kõiki maanteid paremaks liiklusohutuse seisukohast, aga kui te küsite, kas võiks olla päevakorras Piibe maanteel Tartu maantee põhimõttel 2+1 või 2+2 sõiduradade arendus, siis vähemasti lähema kolme-nelja aasta plaanis selliseid projekte ei ole,» ütles Sauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles