Piltuudis: Ivanova sõnul on apsakas valimisliidu kodulehel häkkerite kätetöö (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis / kandidaadid.ee

Keskerakondlaste Edgar Savisaare ja Olga Ivanova eestvedamisel loodud valimisliidu koduleheküljel hakkab silma apsakas Savisaare nimes, kuhu on üks liigne a-täht sattunud. Ivanova sõnul pole tegemist lihtlabase lohakusega, vaid hoopis häkkerite kätetööga.

Ivanova ütles Postimehele, et tema teada häkiti öösel nende it-mehe arvutisse. Selle arvuti kaudu pääseti omakorda ligi valimisliidu kodulehele, kus siis üht-teist korda saadeti. «Praegu tegeleme sellega, et häkkerite tekitatud kahju kõrvaldada,» ütles Ivanova, kelle sõnul loodetakse asi korda saada tänase päeva jooksul.

Ivanova tõdeb, et nende koduleht ongi väga algeline ja seetõttu ei nõua häkkeritelt mingisugust erilist meisterlikkust. «Kui me tulime juunikuus kodulehega välja, häkiti ka kohe sisse ja siis ei töötanud see lihtsalt paar päeva.»

Kas koduleht plaanitakse häkkerikindlamaks teha? «Vot ma ei teagi,» ütles Ivanova, «ega meil ressurssi selleks eriti pole.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles