Afganistani kaitseministeerium uurib, kas ründaja võis saada abi nende majast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani kaitseministeeriumi valvav sõdur.
Afganistani kaitseministeeriumi valvav sõdur. Foto: SCANPIX

Afganistani ametnike teatel uurivad nad seda, kas esmaspäevast rünnakut nende kaitseministeeriumile võidi aidata korraldada ka maja seest, kirjutab uudistevõrk AFP.


Afganistani armee vormi kandev mees tungis nende kaitseministeeriumisse Kabulis esmaspäeval. Ta lasi maha ühe sõduri ministeeriumi peasissepääsu juures ja jõudis end välja võidelda kolmanda korruseni. Kaitseministri ja kaitsejõudude juhataja kabineti läheduses õnnestus ministeeriumi kaitsjatel ta lõpuks maha lasta. Hiljem avastati, et ründaja kandis ka suitsiidivesti, mis sisaldas kümme kilogrammi lõhkeainet.

Afganistani armee pressiesindaja kindral Mohammad Zahir Azimi sõnul käsitletakse seda kui katset kippuda kaitseminister Wardaki elu kallale. Seda hoolimata asjaolust, et Wardakit ennast tol hetkel majas polnud, ta viibis parajasti kohtumisel president Hamid Karzai palees.

Vastutuse rünnaku eest võttis Taliban. Terroriorganisatsiooni teatel oli nende sihtmärgiks Prantsuse kaitseminister Gerard Longuet. Viimane viibis tol päeval tõepoolest visiidil Kabulis, kuid sarnaselt Afganistani kaitseministrile ei viibinud ka tema rünnakuhetkel selles majas.

Azimi sõnul suri rünnaku tulemusel hiljem veel kolmaski inimene ja veel kuus sai vigastada. Võimalust, et sissetungijat võis keegi ministeeriumist aidata, kommenteeris ta sõnadega: «Midagi pole veel selge, kuid me uurime paljusid variante.»

«Kas ta sisenes ministeeriumisse autos? Kas ta tuli kui tsiviiltöötaja? Kas ta sai abi inimestelt ministeeriumis või toodi autoga ministeeriumisse? Seda kõike uuritakse,» lubas Azimi. Ta lisas, et ründaja ei kuulunud ministeeriumi personali hulka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles