Videopöördumises mainitud riigid lubasid Eestile abi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bekaa org Liibanonis Süüria piiri lähistel.
Bekaa org Liibanonis Süüria piiri lähistel. Foto: Raigo Pajula

Välisminister Urmas Paet arutas Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide ning teiste kolleegidega koostööd Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmiseks.

Välisminister arutas täna Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide välisministritega koostööd Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmisel. «Et välisministeeriumile läkitatud videos oli Saudi Araabiat nimetatud, siis esitasin Saudi Araabia kolleegile  palve lisainfoks ja -analüüsiks,» ütles Paet.

Minister võttis ühendust ka Jordaania välisministri Nasser Judehiga, et teavitada teda videoläkitusest, kus on samuti nimetatud Jordaaniat, ning paluda lisainfot ja -analüüsi.

Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid  ja Jordaania lubasid igakülgset abi.

Euroopa Liidu ja Pärsia Lahe Koostöönõukogu riikide kohtumisel viibiv välisminister Paet arutas koostööd Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmiseks ka Euroopa Liidu kolleegide ja Euroopa Liidu välispoliitika kõrge esindaja Catherine Ashtoniga.

Välisministeeriumile saadeti täna öösel videolõik Liibanonis Bekaa orus röövitud seitsmest Eesti kodanikust. Saadetises ei ole esitatud röövitute vabastamise tingimusi, esitatud nõudmisi ega antud teada sellest, kes on röövi taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles