Saaremaa mehed on hädas kiusliku tähelepanuga (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Hüüdma on koo svennaga juba kolm korda viida maha võtnud.
Tõnu Hüüdma on koo svennaga juba kolm korda viida maha võtnud. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Saaremaal Salme vallas Suurna külas elavad vennad Hüüdmad on üsnagi eripärasel moel sattunud kaaskodanike tögamise objektiks.

Tehumardi–Lõmala maantee äärde paigaldatud omaalgatuslik teeviit viitega Tõnu ja Rein Hüüdma sünnikodule, kirjutab Saarte Hääl. Korraliku kujunduse ja viimistlusega viit jätab möödasõitjale vendadest mulje kui küla ajaloos väärikat rolli mänginud isikutest.

Saarte Häälega vestelnud Tõnu Hüüdma ütles, et esiteks pole nende praegune elukoht üldsegi sünnikodu ning teeviit on püsti pandud ilma nende teadmata.

Tõnu ja Rein on viida kolmel korral maha võtnud, kuid ometi ilmub see järjekindlalt tee äärde tagasi. Tõnu sõnul pole tal aimugi, kes selle viida valmistas ja tee äärde püsti pani. Naabritelt on kummalisse olukorda sattunud Tõnu kuulnud, et viida olla paigaldanud keegi paksema väljanägemisega poiss.

Kohaliku rahvaga vesteldes sai ajaleht teada, et kuna vendade Hüüdmade koduõues on kõikvõimalikku kila-kola ja ehitusjääke, siis kutsutakse seda paika ka Tondi öömajaks.

Viida paigaldamisest oli teadlik ka Salme valla ehitus- ja maanõunik Jüri Kluge, kelle sõnul võib kogu jandi põhjuseks olla aga asjaolu, et alkoholilembeste vendade maine pole just kõige kõrgem, mistõttu ei saa välistada, et viida sättimine teepervele on mõne külaelaniku krutski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles