Savisaare kohtuprotsessil asuvad rääkima Kofkiniga seotud isikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Alexander Kofkin Harju maakohtus.
Ärimees Alexander Kofkin Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna eksliidri ja kohtu määrusega ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohtuprotsess jätkub teisipäeval, kui istungile on oodatud tunnistusi andma samuti kohtu all oleva ärimees Alexander Kofkiniga seotud isikud.

Savisaare korruptsioonisüü uurimine algas Harju maakohtus 12. juunil, kui kohtualused kinnitasid, et neile esitatud süüdistus on arusaadav, kuid nad ei tunnista end süüdi. Vaid eksminister Villu Reiljan võttis süü omaks ning tema süüepisoodid eraldas kohus üldisest süüasjast kokkuleppemenetluse läbiviimiseks.

Kohus on seni jõudnud kuulata tunnistajatest vaid reklaamiärimees Paavo Pettaid ja ehitusärimeest Tarvo Tederit. Süüalustest on oma ütlused andnud Reiljan ja Tallinna endine linnaametnik Priit Kutser. Neist viimane lootis, et tema süüasi lõpetatakse oportuniteediga, kuid riigiprokuratuur polnud sellega päri.

Kohus on jõudnud kuulata ka jälitustoimingutega kogutud helisalvestisi ja uurida kirjalikke tõendeid. Ühtlasi avaldas kohus, et ei nõustu osade kaitsjate taotlusega lõpetada nende kaitsealuste osas süüasi mõistliku menetlusaja möödumisega. «Menetluse lõpetamine sellel motiivil saaks tulla kõne alla viimase abinõuna ja kohus leiab, et praegu sellist viimast abinõu rakendada ei ole põhjust. Eelkõige seetõttu, et kohtul puudub praegu täielikult ülevaade asja mahukusest. Praegu on selline otsustus menetlus lõpetada mõistliku menetlusaja möödumisega ennatlik,» märkis maakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles