Tibude hukkamise asjus käivitus ka kriminaaluurimine (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui Eesti Loomakaitse Selts nõudis esmaspäeval, et Tallegi tibude hukkamise asjus tuleb alustada kriminaalmenetlust, siis Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel käivitati menetlus juba möödunud nädalal.

«Asjaolude väljaselgitamiseks alustati 22. augustil ka kriminaalmenetlust karistusseadustiku looma julma kohtlemist käsitleva paragrahvi järgi,» kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas BNS-ile.

Meedia avaldas 21. augustil, kuidas Harjumaal Loo alevikus asuva Talleggi haudejaama kõrval seisvates prügikastides säutsusid munakoorte ja surnud lindude vahel ka elusad tibud. VTA Harjumaa Veterinaarkeskus viis seejärel haudejaamas läbi kohapealse kontrolli, kus tuvastas, et 20. augustil oli rikkis seade, millega tavapäraselt koorunud elujõuetuid tibusid võimalikult humaansel viisil hukatakse.

22. augustil teatas VTA, et käivitab juhtunu asjus väärteomenetluse.

HKScan Baltikumi äriüksuse juhi Anne Mere sõnul oli Talleggi haudejaamas ilmsiks tulnud rikkumine jäme loomade heaolu eiramine. Ühtlasi teatas ettevõte, et võtab kasutusele kõik abinõud, et tulevikus taolised intsidendid ei korduks.

Eesti Loomakaitse Seltsi jurist Meelika Liiv tõi esmaspäeval, et tibude prügikonteineritesse viskamine Loo alevikus oli seadusvastane hukkamisviis ja seda tuleb käsitleda kriminaalõigusliku rikkumisena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles