Prantsuse suursaatkond avaldas pantvangide lähedastele solidaarsust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Prantsuse suursaatkond avaldas Eesti pantvangide peredele kaastunnet ja solidaarsust.

«Soovime väljendada oma sügavat meeleliigutust peale tänase video avaldamist Eesti pantvangidest, kes rööviti Bekaa orus 23. märtsil,» teatas saatkond.

«Samuti soovime väljendada oma kaastunnet ja solidaarsust pantvangide peredele ja lähedastele, kelle jaoks see salvestus on tõendiks, et pantvangid on elus, kuid kelle valu see samal ajal ka suurendab,» seisis teates.

«Sellest hetkest alates, kui saime teada eestlaste pantvangi võtmisest, Prantsusmaa vastas jaatavalt Eesti abipalvele, kuna Eestil ei ole saatkonda Liibanonis. Riigiminister Alain Juppé oli Urmas Paetiga telefoniühenduses esimestel päevadel, mis järgnesid röövimisele.»

«Ta kinnitas talle, et Prantsuse välis- ja Euroopa asjade ministeerium teeb kõik selleks, et olla Eestile toeks tema sammudes Liibanoni võimude juures, kes alates 23. märtsist teevad kõik selleks, et pantvange vabastada.»

«Ma aitasime logistikaga Eesti diplomaate, kes viibivad Beirutis ja me panustasime omalt poolt Urmas Paeti kahe visiiti ettevalmistusse Liibanoni, millest viimane toimus 19. aprillil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles