Graafik: Harjumaa väikekoolid paisuvad mammutiteks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: KOONGA KOOL : P
PRN01: KOONGA KOOL : P Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Nii mõnigi koolijüts peab 1. septembril vihikule kirjutama I G, sest mitmes Tallinna lähedases koolis avatakse sel sügisel kuus esimest klassi.

Kõige enam võtab koolijütse vastu Saku gümnaasium – 157 last. Kõigi laste ära mahutamiseks tuleb klassidesse juurde panna paar lisakohta.

Vaid paar last vähem alustab kooliteed Keilas, kus lisaks kuuele tavaklassile avatakse eraldi ka üks väike- ja üks õpiraskustega laste klass. Veel kuues Harjumaa koolis alustab kooliteed üle saja lapse.

Ka Harjumaa üks väiksemaid koole asub Saku vallas, Kajamaa koolis saab aabitsa 1. septembril kolm last. Kaks aabitsat antakse välja Prangli põhikoolis, kus avatakse liitklass.

Postimees püüdis Tallinna haridusametist saada infot pealinna koolide kohta, kuid see ei õnnestunud. Raepressi teatel läheb Tallinnas algaval õppeaastal 1. klassi umbes 4600 last, mida on ligi 300 võrra enam kui eelmisel õppeaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles