Rapla volikogu umbusaldas vallavanem Kalle Toometit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Toomet.
Kalle Toomet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rapla vallavolikogu neljapäevasel istungil esitasid opositsiooni esindajad umbusaldusavalduse Rapla vallavanemale Kalle Toometile.

Tagasiastumisnõude esitajad on seisukohal, et Kalle Toomet ei ole toime tulnud vallavanemale antud kohustuste täitmisega. «Ei saa olla rahul olukorraga, kus valla juhtimine toimub koalitsiooninõukogu laua taga ning kogukonna arvamustega ei arvestata,» sõnas umbusaldusavalduse esitaja ja revisjonikomisjoni esimees Andrus Tamm.

Toometile heidetakse ette suutmatust juhtida Rapla valla investeeringuid.«Valla suuremahulised investeeringud on korraldatud ebaprofessionaalselt ning ei ole kinni peetud kokkulepitud ajagraafikutest ega planeeritud maksumustest. Selle tagajärel on mitmed valminud objektid osutunud algselt planeeritust tunduvalt kallimaks,» sõnas Tamm.

«Korduvad märkused finantsdistsipliini rikkumiste kohta on jäänud tagasisideta ning antud hetkel on seisame silmitsi olukorraga, kus mitmed planeeritud investeeringuobjektide valmimine on jätkuvalt tegemata või lükkunud kaugemasse tulevikku,» lisas Tamm.

Avalduse allkirjastajad leiavad, et Rapla vald vajab paremat juhtimiskvaliteeti, arvestamist laiemate kogukondlike huvidega, põhjalikumat eeltööd hangete korraldamisel ja investeeringute elluviimisel. Valla rahakoti heaperemehelik kasutamine vajab selliseid teenuste- ja ehitushankeid, kus pakkujaid on rohkem kui üks ning sellist hangete läbiviimist, kus ametnikud seisavad hea selle eest et info hangete kohta jõuab võimalike partneriteni.

Umbusaldusavalduse esitamisega andis opositsioon hinnangu Reformierakonna, Keskerakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsiooni nelja aasta tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles