Pealesunnitud šokiteraapia (3)

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Võikad pildid ilmusid Eestis müüdavatele tubakatoodetele mullu mais seoses Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2014/40/EL jõustumisega. On aeg teha esimesi kokkuvõtteid, kas õõvastavad pildid ja stseenid, mida söandaksid oma filmides kasutada ehk vaid kõige räigemate õudusfilmide loojad, on oma eesmärgi – peletada inimesi pakkide sisust eemale – täitnud.

Pikki aastaid suitsetanud näitlejanna Ene Järvis pole oma sõltuvuse üle kaugeltki uhke, kuid ikka kuulub neetud sigaretisuits lahutamatu osana tema ellu. Suitsetajal on suitsupakk enamasti laual, ja kui veel mullu kevadel võis sealt lisaks hoiatusele, mida kõike suitsetamine endaga kaasa toob, saada teavet sigarettide nikotiini-, tõrva- ja tahmasisalduse kohta, siis nüüd on sinna trükitud ähvardusi surmahaigustega, mida enamasti illustreerib äärmiselt võigas pilt.

Mittesuitsetajad ehk ei teagi, et tihti on neil kujutatud surevaid inimesi, detailseid lähivaateid haigusest puretud siseorganitest, ja ilmselt üheks leebemaks pildiks võib pidada üksikut valgetel linadel lebavat meest, kes on üksi jäänud suitsetamisest tingitud impotentsuse tõttu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles