Amet hakkab uurima Kohtla-Järve majade pragunemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve maja.
Kohtla-Järve maja. Foto: Ilja Smirnov

Tehnilise järelevalve amet kavatseb teha Järve linnaosa pragudega majade piirkonnas geoloogilise uuringu ja mõnele majale ka ehitusliku ekspertiisi; tööde ajakava pannakse paika lähinädalatel, kirjutab Põhjarannik.

Kohtla-Järve Järve linnaosa lõunapiirkonna elamute seintesse tekkinud pragude teema on jõudnud otsapidi nii üle-eestilisse meediasse kui ka ministeeriumidesse. Nimelt saatis linnavalitsus nädal tagasi keskkonna- ning majandusja kommunikatsiooniministeeriumile, samuti tehnilise järelevalve ametile probleemist teavitava kirja, paludes leida võimalused teha riigi tasemel teaduslikud uuringud.

Kirjas selgitatakse, et Järve linnaosa Lõuna asum ehitati eelmise sajandi seitsmekümnendatel aastatel; valdavalt viiekorruseliste elamute vundamentidele paigaldati reeperid, et oleks võimalik edaspidi maapinna vajumist jälgida. 1992. aastani selliseid vaatlusi ka tehti, hiljem enam mitte.

«Kuna see ei ole ainult Kohtla-Järve Lõuna mikrorajooni probleem, vaid maakonna arengut mõjutav asjaolu, siis saab lahenduse leida riigi tasemel tehtavate uuringute baasil,» palus linnavalitsus riigilt abi. Tehnilise järelevalve ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma ütles Põhjarannikule, et ameti ehitusosakond juba tegeleb selle probleemiga.

«Saime sellest probleemist teada alles linnavalitsuse kirjast ja hakkasime kohe tegelema. Probleem on suur ja me võtame seda väga tõsiselt,» kinnitas Võlma Põhjarannikule. «Paari lähinädala jooksul saame kokku keskkonna- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi inimestega ning paneme paika aja- ja tegevuskava.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles