Politoloog: transiidiühendus Kasahstaniga oleks Eestile suur tunnustus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev suudleb riigilippu ametivande andmisel Astanas.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev suudleb riigilippu ametivande andmisel Astanas. Foto: SCANPIX

Kui Kasahstani ja Balti riikide, sealhulgas Eesti sadamate vahel pandaks käima korralik transiidiühendus, oleks see meile suur tunnustus ja suurepärane võimalus laiendada ekspordivõimalusi, ütles politoloog Toomas Alatalu.

«Maailm läheb järjest väiksemaks, me peame uues olukorras suhtlema kõikidega, kes pakuvad meile strateegilises plaanis huvi eelkõige kui transiidipartnerid,» rääkis Alatalu «Ringvaatele» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Küsimusele, miks peab Eesti sõlmima sidemeid Kasahstaniga, mida ei saa pidada demokraatlikuks riigiks, vastas Alatalu, et kogu maailm vaatab praegu ida poole. Esiplaanile on kerkinud Hiina ja India ning Hiina ette jääb ka Kasahstan.

Lisaks soosib meie koostööd Kashastaniga tema hinnangul see, et meil olid Nõukogude liidu raames suhted ja Kasahstan suhtub Balti riikide kodanikesse teatud usaldusega, mida neil samas Lääne-Euroopa partnerite vastu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles