Venemaa teatas Al-Qaeda liikme tapmisest Tšetšeenias

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene julgeolekuteenistuse FSB töötaja.
Vene julgeolekuteenistuse FSB töötaja. Foto: SCANPIX

Venemaa julgeolekuallikate kinnitusel tapeti riigi lõunaosas Tšetšeenias toimunud haarangu käigus Saudi Araabiast pärit Al-Qaeda võitleja.

Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) terrorismivastase komitee teatel oli võitlejanime Moganned kandnud saud üks kolmest Seržen-Jurti küla lähedal eile toimunud haarangus tapetud võitlejast, vahendas uudistevõrk AFP.

Komitee nimetas Mogannedit terroriorganisatsiooni Al-Qaeda peamiseks emissariks Põhja-Kaukaasias, kes jagas islamivõitlejatele välisriikidest eraldatud raha. Ka peeti teda Doku Umarovi kõrval üheks mässuliste liidriks rahutus regioonis, kuid Vene julgeolekuteenistuste luureinfo kohaselt pöördus Moganned Umaroviga tülli ning neist kujunesid rivaalid.

Väidetavalt saabus Magonned Kaukaasiasse juba 1999. aastal, mil ta ühines Gruusia Pankisi kurus tegutsenud rühmitusega, mida juhtis araabiast pärit kurikuulus võitleja Khattab, kelle Vene väed tapsid 2002. aastal.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles